2016. május 12., csütörtök

Ha itt belépsz, pénztárcád hagyjon fel minden reménnyel

Na jó nem annyira, csak egy kicsit...

Ebben a bejegyzésben olyan weboldalakról fogok említést tenni, amelyek meglátogatásához és főleg az ottani nem-vásárláshoz komoly lelkierő szükséges, szóval csak óvatosan!

Elsőnek nézzük a Discworld Monthly nevű oldalt, ami már valószínű pár embernek ismerősen csenghet, hiszen a friss híreiket innen szoktam (némi késéssel) lefordítva megosztani. Ezen az oldalon elsődlegesen nem a vásárlási lehetőségeket emelném ki, bár akinek van lehetősége támogassa őket egy bögre vagy mágnes megvásárlásával ((aranyosak a srácok, tényleg csak bátran)), hanem az egy, vagy két naponta megjelenő friss hírt, szóljon az akár egy könyvről, esetleg valamelyik készülő filmsorozatról.  A honlapon rengeteg információt találhattok a könyvektől kezdve, a kiadókon át egészen közelgő eseményekről.
Van egy facebook oldaluk is, amit a forrásoknál megtalálhattok és követhetiteket őket az újabbnál új információkért.


A sorban következő a Discworld.com honlap, ahol már rengeteg Korongvilághoz kötődő, rajongók szívét megdobogtató dolgot találtok, természetesen számos friss hírt itt is tudtok olvasni, ami kapcsolódik a mesterhez. Lehetőség van nem csak előrendelést leadni számos könyvre, lásd Small Gods Graphic Novel, Terry Pratchett’s Discworld Colouring Book vagy akár a The Long Cosmos. De találhattok festményeket, amiket maga Paul Kidby alkotott, sőt egyes képeken megtalálható Sir Terry Pratchett aláírása is. Esetleg, ha az angol könyvekből szeretnétek egy még meg nem lévőt, de akkor már Pratchett által aláírt könyvet, azt itt be tudjátok szerezni. Az aktuális akciók és hírek mind az oldalon, mind a facebbok-on is megtalálhatók. Lentebb csatoltam linket.Végül pedig az  Discworld Emporium . Gyönyörű rajzzal ellátott póló, ékszerek és természetesen könyvek...na meg figurák, játékok, plüssök. Rengeteg szívet melengető dolgot fogtok itt is találni, ha bátrak lesztek és a linkre kattintotok. Menjetek, lássátok és győzzétek nézni! Én elsőnek talán, az The Ankh-Morpork Doodle Map-re csapnék le és rögtön utána jöhet Halál kardja is. Bárki is pörgeti át az oldalt, szinte biztos vagyok benne, hogy találni fog valamit, amibe beleszeret.
Ahogy az előbbieknél úgy, ennek az oldalnak is van facebook profilja, aminek a címét a forrásban megosztottam.


Mindenkinek kellemes nézelődést, én most megyek és neki kezdek a tetoválásom mellett pár Korongvilág finomságra gyűjtögetni. Elvégre : "Go on...try one...you don't need to be a fantasy fan - I wasn't... they're just good books...go on, you don't need to buy lunch every day..."
- The New Discworld Companiom, Stephen Briggs

Forrás:
Discworld Monthly
Discworld.com
Discworld Emporium
Paul Kidby 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése