2016. május 11., szerda

The Long Earth (series) - A Hosszú Föld (sorozat)


A Long Earth, hazánkban A Hosszú Föld, Sir Terry Pratchett és Stephen Baxter közös munkájaként megjelent sci-fi könyvsorozat, amely világszerte nagy sikert aratott.

 


A sorozat első eleme maga A Hosszú Föld című könyv. Hazánkban 2015-ben jelent meg a Delta Vision kiadó által, a fordítást Sziklai Istvánnak köszönhetjük. A könyv eredeti megjelenésének éve 2012.

"1916: A NYUGATI FRONT. Percy Blakeney közlegény felébred. Üde, tavaszi fűben hever. Madárdalt hall és a szélben susogó falevelek hangját. De hova lett a senki földje sáros, véráztatta és kráterekkel teleszabdalt vidéke?

2015: MADISON, WISCONSIN. Egy zsaru, Monica Jansson egy visszahúzódó – egyesek szerint eszelős, mások szerint veszélyes – tudós kiégett otthonát vizsgálja át, amikor különös ketyerére bukkan: egy dobozkára, benne drótok, egy háromállású kapcsoló meg egy… krumpli. Ez annak a találmánynak a prototípusa, amely mindörökre megváltoztatja az emberiség világszemléletét.
ÉS AKKOR MÉG FINOMAN FOGALMAZTUNK…

A Hosszú Föld a Korongvilág megalkotója, Terry Pratchett és a népszerű SF-író, Stephen Baxter izgalmas, új együttműködéséből született első regény."

A következő rész A Hosszú háború, amely ebben az évben jelent meg ugyanúgy a Delta Vision kiadónál.  Eredi megjelenésének dátuma 2013.


"Egy évtizeddel A Hosszú Föld eseményei után, az emberiség szétszóródik az átlépés megnyitotta új világokon. Ahol egykor Joshua és Lobszang járt afféle pionírként, most léghajóflották kötik össze a Földeket a kereskedelem, a kultúra és a felfedezés szálaival. Az emberiség a maga képére formálja a Hosszú Földet – cserébe pedig a Hosszú Föld a saját képére formálja az emberiséget.

Egy, magát Valhallának nevező új „Amerika” jelenik meg több mint egymillió lépésre az Irányjel Földtől. És Valhalla egyre nyughatatlanabbá válik az Irányjel kormányának vezetése alatt…

Az eltelt évek során a trollok – a hangyabolyszerűen gondolkodó kecses humanoidok – dala átjárta a Hosszú Földet. De most ezek a trollok is kezdenek lépéseket tenni az emberiség elkövette, ész nélküli kizsákmányolás ellen. Az immár házas Joshuát, aki egyben apa is, Lobszang magához kéreti. Szembe kell szállnia az egymással is ütköző válságokkal, amelyek azzal fenyegetik a Hosszú Földet, hogy olyan háborúba taszítják, amilyet az emberiség még sosem vívott…"


---
A sorozat  további részeivel egyelőre nem szeretnék foglalkozni míg meg nem jelennek magyarul. Az esetleges érdeklődőknek linkelek pár forrást lentebb, hogy kényelmesen tudjanak tájékozódni. Ezt a bejegyzést folyamatosan fogom frissíteni, ahogy érkeznek a könyvek :)

Források:
Moly
The Long Earth Wiki
Wikipédia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése